2012. október 31., szerda

Kényszerpihenő

Hétfőn, miközben a képen látható babát varrtam, áradoztam az uramnak az én csodálatos varrógépemről. Ami egyébként egy rém egyszerű, lebutított Singer, de én szeretem. Nem mellesleg több mint 15 éve szolgál, mindenféle generál és szerviz nélkül. Meg is fogadtam, hogy a karácsony előtti nagy hajtás végén elviszem kitisztíttatni, átnézetni szakemberrel.

Aztán kedden leültem elé és meg sem moccant. Szegény pára.
Kaptam kölcsön egy varrógépet ugyan, de tudjátok milyen mikor semmi sem esik kézre. Mikor csak a megszokott után ácsingózol.
Egyébként egy nagyon régi fémvázas varrógépet kaptam kölcsön, ami olyan gyöngy öltésekkel varr, amilyet még utoljára bátyókám gépén láttam. (Igen a bátyám férfi létére varr. És rettentően szégyenli - remélem is, hogy nem olvas :)) Szóval a gép szuper! Csak... És ezt a csak-ot mindenki , aki varr a helyén tudja kezelni.

Azért megvarrtam a baba ruháját a kölcsön géppel. Még nincs teljesen kész, de már nyugodtabb vagyok. A többit majd a sajátommal. Ami - természetesen - jobb lesz, mint új korában. :)


Andi, emlékszel, mikor a fehér hajú babáról beszélgettünk? Ugye nem lett mamókás?  

  A részletek a gyönyörűen öltő varrógéppel:
 

Ez úton köszönöm Jucinak a varrógépet. Életet mentett.

8 megjegyzés:

  1. Valóban nem lett mamókás :)) Nagyon szép lett. Ruhája, blúza is kedvemre való és az a hajzuhatag... Egy szóval tetszik.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy Neked is tetszik! :) Megjött a varrógépem (meg én is) úgyhogy lassan befejezem.

      Törlés
  2. Nem mamókás, tündérhajú :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lányom szerint is tündér és Zúzmarának hívják.

      Törlés
  3. Szerintem van benne, valami tündér vonal.

    Úgy képzelem, hogy a nagymamája tündér volt, de a lánya a szerelme kedvéért (aki egyébként nagyon fess, dolgos legény volt, és egyből megigézte a tündérlányt) eldobta a tündér életet, hogy a halandó babák közt élhessen vele boldogságban. Aztán megszületett gyermekük, akik édes emlékezésként a tündérnagymama vonásait örökölte.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oké! Te írod a mesét, én illusztrálom és gazdagok leszünk! ;)

      Törlés
  4. Semmiféle mamókás jelleg,a fehér szín igenis szép és különleges!
    Csodás pöttyes a ruhája és a csipkés fehérneműit maga mossa a patakban,langy szellő szárítja ,napsugár keményíti ropógósra:-)

    VálaszTörlés
  5. Ünnepi babának szántam, azért ilyen csinoska. Azért kap egy váltás ruhát a hétköznapokra. :)

    VálaszTörlés