2012. október 9., kedd

Az alkotói válságról

A hétvégén alkotói válságban szenvedtem. (azért milyen fennkölten hangzik ez!) Egész hétvégén motoszkált bennem egy baba gondolata. Bizsergett a tenyerem. Le is ültem varrni, de mindannyiszor odaültek mellém a gyerekek és természetesen Ők is varrni akartak.
Természetesen anyuka ilyenkor varrógépet félretolja és varrunk.
Kézzel. Lábbal. Szájjal. Gyereke válogatja. Sok szép minden született (rém büszke vagyok a gyerekeimre, bár meg kell vallanom Dénes látásmódja, hogy is mondjam... kicsit absztrakt.)
No, nem is ez a lényeg, hanem, hogy az alkotásom válságba került, mindannyiszor alkotni vágytam. Így aztán nem csodálni való, ha hétfőn reggel alig vártam, hogy a gyerekeket, (férjet) kilökjem az ajtón, munkámat félretolhassam (hivatalosat- majd éjszakára marad megint - sóhaj) és varrhassak.
Az eredmény alább látható.

 Ő Panka.



Hosszú, nyurga lányka, eléri a 40 cm-t.



Van csizmája (vagy zoknija?)


Ha levetkőzik akkor sem meztelen, úgy varrtam meg, mintha kisnadrágja, trikója lenne.

 Mivel nem rendelésre készült hamarosan fenn fog csücsülni a meskás polcomon.
(Most itt ül mellettem a monitornál, hogy végre a rendes munkámmal is haladhassak )

10 megjegyzés:

  1. Milyen helyesen könyököl a kerítésen ez a Nyurgalábú... Fogadjunk trécsel...! Vagy csak mered a távolba?!
    Nagyon kis huncut copfja van...! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad lesz! Trécsel. A tornác másik oldalán bokrok nőnek. Abban meg manók és tündérek élnek (ez tudott). Van nekik házikójuk is, majd megmutatom. Egész nap letye-lótyálnak, csicseregnek. Panka velük ismerkedik, nem kétséges. :)

      Törlés
  2. Hát Eszter-tudom Krisztina-Panka bűbáj,imádom a csupaszív arcocskáját,a rózsás ruhácskáját és a zöld alapon fehér pöttyes harisnyáját:-)Boldog lehet aki majd magához öleli....kicsit irígylem:-)
    Az alkotói válságról:én nem is tudtam hogy ilyen is van-amikor ott az ihlet és megakadályoznak egyes tényezők;-))....az én alkotói válságom olyan,hogy valamit úgy szeretnék készíteni ami nagyon halványan fogalmazódik meg bennem és napok kellenek ,hogy éles körvonalakkal a látóterembe kerüljön, hogy aztán annak rendje-módja szerint megfogható valósággá váljon:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyugodtan "Eszterezz"! Nagyon szép név. Befogadom! :))
      Igen, azt hiszem a valódi alkotói válság a tiéddel egyenlő. Az enyém ezen egy kicsit túlhaladott, és a leggyakrabban ezzel szembesülök. :)
      Sokszor vagyok úgy egy ötlettel, gondolattal, hogy na, most majd, aztán idő hiányában elnapolódik, mire idő lenne rá már átviharzott rajtam, lecsendesült, nem ugyanaz...
      Na, de egyszer eljön az én időm! (halk kacaj ;)

      Törlés
  3. IGAZI Anya vagy: ők teszik ezt,amit József Attila hiányolt: "hagyja a dagadt ruhát másra, engem vigyen fel a padlásra..."
    Amikor tanultuk a verset a suliban,nem értettem, de korom haladtával egyre inkább.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, de kedves ez tőled!
      Egyszer a férjem azt mondta, hogy: "Inkább a gyerekeim szeme ragyogjon és ne a lakás!". Na, innentől kezdve felhatalmazva érzem magam arra, hogy bármit félretegyek a gyerekek kedvéért. :)
      (Azért azt hozzá kell tennem, hogy jó és megértő a háttérországom. Bár a fenti kijelentésből azt hiszem ez nyilvánvaló :))

      Törlés
  4. Panka egyszerűen mesés:)
    És a gyerekek mit alkottak? Azt is megmutatod majd?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg jól sikerült Panka. Valahogy olyan lett a nézése (ahogy itt ül mellettem), mint aki vár valamire. Az a : "Na, mi lesz már!? Dolgozzál!" típusú :)
      Dénes kalapokat gyártott (értsd:néhány színes anyagot összefogott és böködte benne a tűt - igazából bármi lehet, akár kalap is.)
      Míra pedig két kis táskát. A második már egész szépen sikerült. Lehet, hogy lefotózom őket, csak, hogy Nektek is jó kedvetek kerekedjen! :)

      Törlés
  5. Imádni való, huncut, a zöld pöttyös harisnyáról meg ne is beszéljünk :) Lesz traccspartnere a manókon kívül? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, hát ismersz! Van néhány félbehagyott projektem ;) De most épp ki sem látszom a vegyészkedésből :) Majd ámulsz és bámulsz. :))

      Törlés