2012. december 2., vasárnap

az első





Honnan tudjuk meg, hogy közeledik a Karácsony? Szemünkkel nem látjuk, hiszen a nappalok és az éjszakák továbbra is  ugyanolyannak tűnnek, s az emberek is a szokásos módon élnek és teszik a dolgukat. Fülünkkel nem hallhatjuk, hiszen mindig ugyanazok a zajok vesznek körül minket, autók, repülőgépek az égen, síró és nevető gyerekek meg hasonlók. 
És mégis, négy héttel Karácsony előtt, valami nagyon fontos dolog történik: egy angyal, kék köpenybe öltözve, leszáll az égből, hogy közelebb húzódjon az emberekhez. A legtöbb ember észre sem veszi, mert túlságosan el van foglalva mással. De azok, akik jól figyelnek, meghallhatják hangját.

 " Figyeljetek! Isten nagy örömöt készít nektek. Isten fia eljön a földre, hogy új erőt adjon az embereknek, hogy fényt és szeretet hozzon minden ember szívébe. Készüljetek fel fogadására!"

 Ma van a napja, hogy az angyal először szól, s keresni kezdi azokat, akik meg tudják és meg akarják hallgatni őt. S ezeknek az embereknek a házában láthatjátok és hallhatjátok, hogy közeleg Karácsony: Fenyőágak, gyertyák és adventi dalok hirdetik.

2 megjegyzés:

  1. Kívánom,hogy halld meg Te is a kék köpenyes angyal szavát...békés várakozást!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igyekszem, és köszönöm! Nektek is szép várakozást, békességet!

      Törlés