2013. január 19., szombat

Szőnyegtisztítás

Olyan gyönyörűen felfrissültek a szőnyegeim. :)


 Segítségem is volt ám. Nem csak a gyerekek, de Rozi kutya is mindent beleadott a munkába. :)




15 megjegyzés:

  1. Ezt én is csináltam régen,meg gyerekkorunkban is.Jó,hogy emlékeztettél rá.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó móka, és nekem is a gyerekkoromat idézi. Olyan könnyű így tisztítani. Sokkal élvezetesebb, mint a nyári tisztítás, mikor gyökérkefével sikáljuk. :)

      Törlés
  2. Nagyon szorgos kis segítségek... Tényleg Mamika is csinálja így :-)
    Mi meg expedíciót indítottunk a kert végébe (a tagok: Jegesmedve-a lányom, Rozmár- ez voltám én, és Piri kutya - a mentőegység)
    Jó kis időszak ez, persze, ha nem kell eljutni A-ból a B-be autóval....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jó a kép Boriról a hóbarlangban. Azért Antyiról is mindent elmond, hogy Boriska kedvéért képes volt erre a nagy munkára. :)

      Törlés
  3. Jó módszer!:-)Gyerek,kutya élvezi és közben a szőnyeg is tisztul:-)
    Én csak nyáron vittem ki a gyapjút a gyepre sikálni mondván-hamarabb megszárad a napon,de legközelebb télen tisztítok;-)))))))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk nyáron is, télen is családi esemény a szőnyegtisztítás. Nyáron mindenki fürdőruhában, kefével és locsolócsővel. :))) Én a nagykapura szoktam felhúzatni az urammal (dögnehéz vizesen) ott jól kicsurog és egy nap alatt szárad.
      Télen annyival könnyebb, hogy nem kell emelgetni, nem szívja meg magát vízzel. Ami rátapad hó azt cirokseprűvel lesöpröm. A kandalló előtt (az a minimális hó amit bevittünk) kb 30 perc alatt leszárad és kész is.
      Valaki azt írta nekem privátban, hogy 14 000 Ft-ért tisztíttatta a szőnyegét a vegytisztítóban. Ajvé...

      Törlés
  4. Akkor ez az olcsóbb megoldás;-)
    Kíváncsi lennék,hogy eleink hogyan csinálták ezt,ilyeneket is szoktam lesni a Váratlan utazásban.Ott is mindig ragyogott minden,pedig még padlót is kellett vixolni....vagy hogy hívják.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Váratlan utazás. :) De nagyon szerettem... Nagyon jó, hogy írtad, elő fogom keresni, most már (szerintem) a lányom is élvezné.

      Törlés
    2. Ma hímzés közben pont két téli epizódját néztem meg,amelyekben Felicity King épp a megbolondulás szélén áll,ugyanis nem tudja eldönteni Arthur Pettybonnak avagy Gus Spikenak nyújtsa a kezét: nőül kérte mindkét úriember:-)))

      Törlés
    3. Szerencsére már tudjuk a végkifejletet. :) Ez azért is jó, mert az ember ilyenkor már a részletekre is tud koncentrálni.
      Online nézed? Vagy valahol meg lehet szerezni a sorozatot?

      Törlés
    4. Igen,tudjuk,Felicity jól választott úgy érzem.:-)
      Sajnos szőnyegtisztításra és egyéb akkori praktikákra utaló mozzanatok nem voltak ezekben a részekben,de ez nem rontott a báján.
      3 éve vettem meg az összes évadot valamelyik internetes adok-veszek oldalon:-)

      Törlés
  5. Az én nagymamám is tisztította így a szőnyeget! Az az érzésem, hogy sokan nem is gondolnak arra, hogy van egy olcsóbb módszer is - igaz, meg kell vele dolgozni, de milyen jó móka már gyerekestül, kutyástul hemperegni a hóban!
    Erzsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Erzsi!
      Isten hozott nálam! :)
      Azt hiszem szerencsés helyzetben vagyunk, hogy van kert, van lehetőség. Bár én még emlékszem, hogy nagynéném 2. emeleti lakásából is lecipeltük a térre a szőnyegeket. Talán mostanában jobban "szégyelljük" az ilyen dolgokat (nem találom a megfelelő szót). Régen mindenki így csinálta. És tényleg jó móka!

      Törlés
  6. A tisztítóban nem rudják belevarázsolni azt a frissesség érzést, amit akár télen, akár nyáron érzel tisztítás után :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen. Olyan jó kis téli friss illatot hozott a lakásba és a színek is sokkal élénkebbek. Nincs párja.

      Törlés