2011. október 9., vasárnap

A reklám, meg az ő helye

Nem szeretem a reklámokat, nem is szeretek reklámozni.
Most mégis ennek van itt a helye.

Egy hónappal ezelőtt bukkantam rá egy kiadványra az újságárusoknál. Szimpla kis A/4-es füzetke két kis babával (20 cm-es). Megvettem. (Gondoltam jó lesz valamire Mírának)  Rakosgattam. Kibontottam. És elámultam.
Két gyönyörűen kidolgozott porcelánbaba, hihetetlenül szép ruhákban (ilyen kis méretben ilyen szépen kidolgozva még nem láttam hasonlót). A ruhák részletgazdagok, a készítők figyeltek a kiegészítőkre, alsóneműkre stb...
Elolvastam a kiadványt is, mert bevallom, amikor megvettem arra gondoltam, hogy biztos valami kínai tömegcikket kaptam csak ennyi pénzért (990 magyar forint). Nos a babák a DeAgostini cég babái. Klasszikus regények főhősei, mint pl.:Bovaryné, Elizabeth Bennet, Anna Karenina és Jane Eyre  élednek újjá babaként.
Nem állítom, hogy feltétlenül gyerekszobába való játékszerek, de nálunk leánykám nagy tisztelettel nyúl hozzájuk (látom az áhítatot :D). Mellesleg Míra azt mondja, ezerszer szebbek, mint a Barbie-babák (és ugye ezzel már egy csatát meg is nyertem, ami évek óta tart).
Irulva pirulva vallom be, hogy bizony elkezdtem gyűjteni Őket. Mára ott tartok, hogy a családom tagjai Nyíregyházától a Dunántúlig azt lesik az újságosoknál látnak-e olyan babát, ami nekem még nincs (sőt, khm.. a neten is cseréltem már - ezt suttogva vallom be). Szerencsére nem tetszik mindegyik, így nem kapott el a gépszíj teljesen, de a nagy olvasásélményeim hőseit azért szeretném begyűjteni! :)
És nézzük csak miről beszélünk:

Elizabeth Bennett
Constance Chatterley

Emma Woodhause

Mindenkinek ajánlom, de főleg az olyen nagy romantikusoknak, mint jómagam!
(képek forrása a világháló)

9 megjegyzés:

  1. Jesszusom, de gyönyörűségesek!! Magam is utálom a reklámokat, igyekszem is száműzni az életünkből, de az ilyet szívesen fogadom. Szeretnék én is egy kis hölgyet......hol lehet rájuk bukkani?
    Puszi

    VálaszTörlés
  2. Csudaszép gyűjtemény és az a legjobb, hogy legyőzte a barbimániát:)

    VálaszTörlés
  3. Verus!
    Nagyobb újságárusoknál lehet kapni, illetve én láttam a piacon a trafikos hölgynél is, valamint a Battyáni kisboltban vettem az elsőt.
    Elég rapszodikus, nyitott szemmel kell járni, azt hiszem! :)

    Puma!
    Igen, és néha jó bekapcsolódni a játékba, mikor Míra előszedi őket! (Jó, ha az embernek van egy lánya!)
    Bár bátyókám azt mondja nincs mit szégyellni azon, hogy babákat gyűjtök, el sem tudnám képzelni a férfiak mi mindent gyűjtenek titokban! :) (mondjuk kíváncsivá tett!)

    VálaszTörlés
  4. :) Nálunk a CBA-ban láttam ilyet.

    VálaszTörlés
  5. Akkor a babák is benne voltak a füzetben?Vagy félre olvastam valamit?Csodásak,romantikusak,és Jane Eyre is óóóóóóóóóóó!

    VálaszTörlés
  6. Igen, a babák is hozzá voltak csomagolva. Tavaly és tavaly előtt is kiadták. Reménykedek, hátha idén is... Ha látok valahol szólok! :)

    VálaszTörlés
  7. Sajnos itt vidéken még nem láttam! Pestre meg ritkán jutok el.. De biztosan gyűjteném én is

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is vidéki vagyok. Sajnos mifelénk is csak egy-két típus volt, de csereberéltem. Különben az aukciósházban (nem írom le a nevét, de V-vel kezdődik :)) még most is lehet kapni őket, csak persze jóval drágábban. Így írd be a keresőjébe, hogy: "régi idők hölgyei". Némelyik szebb darab megéri így is! :)

      Törlés