2012. május 26., szombat

kis-nagylány


"...Légy hetyke, fürge, pörge,
Csak vállat vonj, ha bánat ért -
Hej, táncra, körbe - körbe!..."

2012. május 22., kedd

Szappanokról

Nos, ez a szappanfőzés igen kedvelt elfoglaltsággá nőtte ki magát. Csodálkozom is magamon, hogy eddig említésre sem méltattam.
Szóval, a nagy sikerre való tekintettel, készülnek a szappanok. Felhasználó pedig akad szép számmal. Barátok, ismerősök.
Készült már mindenféle: mézes-körömvirágos, natúr oliva, levendulás, holttengeri iszapos, teafás, borsmentás (ez ugye a férfiemberek kívánságára), kamillás, jázmin illóolajos. (a többire meg nem emlékszem) És persze vannak egyedi kívánságok is, ennek örülök a legjobban. A kihívás. Na az éltet engem.


2012. május 9., szerda

Óránként ...

...szaladgálok, emelgetem a tyúkot, nézem, hogy meg van-e még a kis kopasz nyakú. Odateszem az etető mellé, az itató mellé, anyáskodok... Tyúkanyó közben lesajnálva nézeget, megemeli a szárnyát, hogy a pici visszabújhasson a jó melegre.
"A" közben azt mondja, engem elnézve, nem érti az evolúciót, hogyhogy az emlősök vonala erősödött meg, hisz nyilvánvaló, hogy életképtelenek vagyunk...
Tyúkanyó meg én - tanuljuk egymást (én magamat is).



2012. május 7., hétfő

színterápia

Most töltöttem le a foto-masináról ezt a képet. Valószínűleg "A" készítette. Nem tudtam, hogy ebben a gépben (meg persze ez uramban) ilyen lehetőségek rejlenek. Csak meg kellene tanulnom kezelni (mindkettőt :D)

A repcéről inkább nem beszélnék, kívánja szegényem a vizet. Nem lesz jó termés az idén.

Nem bírtam tovább cérnával

Nagyon régen hímeztem. Van annak már vagy 5 éve, hogy elő került a hímzőkosaram. Talán ennek köszönhető, hogy rosszul (sehogy) mértem fel a készleteket. A lényeget tekintve mindegy, hogy miért de elfogyott a hímzésem befejezése előtt a cérnám. Még csütörtökön azt gondoltam, hogy veszek és befejezem időben. Aztán Pénteken be kellett látnom, hogy nem kapok ilyen árnyalatot. (persze a címkéje rég elveszett nem tudom a számát, csak úgy szemre nézem)
Egy szó, mint száz: kicsúsztam a játékból. Hát így állok: