2011. október 21., péntek

amikor semmi sem sikerül...

Van itt ez a baba. (én csak Levendulának hívom)
Nem jutok vele egyről a kettőre.
Először is. Eltörött az utolsó tűm a varrógépemben, mikor a ruháját varrtam.
Másodszor: a cipőjéhez és a kiskabáthoz használt fonalam idő előtt elfogyott! (nem egyszerű ám egy olyan városban,mint Fehérvár ugyan ilyen árnyalatú fonalat szerezni.)
Harmadszor: tegnap este kiderült, hogy a fonal amit vettem ugyan az az árnyalat, csak kicsit vastagabb... ici-picit... (sóhaj)
Azért megmutatom.
Ki lehet ám fordítani a ruháját! :)

 Hátulról nem mutatom, mert nincs rajta bugyi (és hát igen szemérmes a szentem)
De vettem tűt is tegnap, úgyhogy ripsz-ropsz megvarrom (asszem)

Van valakinek ötlete, vajon miért nem akar elkészülni ez a baba? (napok óta ezen töröm a fejem)






2011. október 9., vasárnap

A reklám, meg az ő helye

Nem szeretem a reklámokat, nem is szeretek reklámozni.
Most mégis ennek van itt a helye.

Egy hónappal ezelőtt bukkantam rá egy kiadványra az újságárusoknál. Szimpla kis A/4-es füzetke két kis babával (20 cm-es). Megvettem. (Gondoltam jó lesz valamire Mírának)  Rakosgattam. Kibontottam. És elámultam.
Két gyönyörűen kidolgozott porcelánbaba, hihetetlenül szép ruhákban (ilyen kis méretben ilyen szépen kidolgozva még nem láttam hasonlót). A ruhák részletgazdagok, a készítők figyeltek a kiegészítőkre, alsóneműkre stb...
Elolvastam a kiadványt is, mert bevallom, amikor megvettem arra gondoltam, hogy biztos valami kínai tömegcikket kaptam csak ennyi pénzért (990 magyar forint). Nos a babák a DeAgostini cég babái. Klasszikus regények főhősei, mint pl.:Bovaryné, Elizabeth Bennet, Anna Karenina és Jane Eyre  élednek újjá babaként.
Nem állítom, hogy feltétlenül gyerekszobába való játékszerek, de nálunk leánykám nagy tisztelettel nyúl hozzájuk (látom az áhítatot :D). Mellesleg Míra azt mondja, ezerszer szebbek, mint a Barbie-babák (és ugye ezzel már egy csatát meg is nyertem, ami évek óta tart).
Irulva pirulva vallom be, hogy bizony elkezdtem gyűjteni Őket. Mára ott tartok, hogy a családom tagjai Nyíregyházától a Dunántúlig azt lesik az újságosoknál látnak-e olyan babát, ami nekem még nincs (sőt, khm.. a neten is cseréltem már - ezt suttogva vallom be). Szerencsére nem tetszik mindegyik, így nem kapott el a gépszíj teljesen, de a nagy olvasásélményeim hőseit azért szeretném begyűjteni! :)
És nézzük csak miről beszélünk:

Elizabeth Bennett
Constance Chatterley

Emma Woodhause

Mindenkinek ajánlom, de főleg az olyen nagy romantikusoknak, mint jómagam!
(képek forrása a világháló)